top of page

למה כדאי לערוך צוואה?

צוואה היא המסמך היחיד שתשלמו עליו אך לא תהנו ממנו, אז בעצם למה כדאי לכם להשקיע ולערוך צוואה?

New Flowers

כל יום מתרחשות טרגדיות. בכל יום נפטרים אנשים ממחלה, זקנה או כתוצאה מתאונה.

 

הידיעות על חלק מהטרגדיות מובאות אלינו, לעיתים, כרסיסי מידע באמצעות רשתות התקשורת, ואלו חולפים על ידינו מבלי משים. ​אבל, מידי פעם טרגדיה מגיעה למעגל אישי או חברתי קרוב יותר אלינו. אז, הזעזוע נוגע בנו, הטרגדיה מורגשת, וכך גם העצב, הכאב והאובדן. 

משפחתו הקרובה של הנפטר נותרת עם חלל ריק שהשאיר אחריו. בנוסף, הם נאלצים לטפל בסידורים שונים, שהעצב טמון בהם. צריך גם לטפל בבירוקרטיה הקשורה לפטירה, ובכל מקום מבקשים מהם צו ירושה או צו קיום צוואה.

כעת, נחזור חזרה להווה שלנו - נטול הטרגדיות. לרוב, טרגדיה אינה צפויה, היא מתרחשת בפתאומיות, ובמקרים רבים ללא יכולת השפעה על התוצאה המצערת.

בכל שנה נפטרים בישראל כ-40,000 איש, מרביתם מעל גיל 45 (וזה במצב רגיל, ללא מלחמה).  נתון מפתיע אך אין מה להתווכח עם סטטיסטיקה.

 

למרבית הנפטרים משפחה, בן / בת זוג, ילדים או נכדים, לרובם רכוש בבעלותם: דירה או נכס מקרקעין, חשבונות בנק וכדומה.

נתון מפתיע נוסף הוא כי מרבית הנפטרים לא ערכו צוואה!

אחת הסיבות להימנעות מעריכת צוואה היא כי היא מצריכה התייחסות לנושאים שאנו בדרך כלל נמנעים מלעסוק בהם. 

 

אך אם נתעמק לרגע בתוצאות הטראגיות של הפטירה המפתיעה, ובהשפעתן על בני המשפחה של הנפטר, נגלה כי במקרים רבים קיימת חשיבות ונחיצות רבה לצוואה: 

 

לפי חוק הירושה - בהיעדר צוואה עיזבון הנפטר (המנוח) מתחלק בין בן/בת הזוג לילדים. כך לדוגמה, אם לנפטר היה בן/בת זוג ו-2 ילדים, חלוקת העיזבון תהיה: מחצית לבן/בת הזוג (1/4) ומחצית לילדים (לכל אחד 1/8). אם הילדים קטינים - המשמעות היא: בן/בת הזוג יצטרך לקבל אישור  בית המשפט לכל פעולה המשפיעה על חלקם של הילדים. אם הילדים כבר בגירים, אולי הם מעוניינים לקבל את חלקם בעיזבון? בן/בת הזוג עשוי למצוא עצמו במצב מאוד לא נוח, להתמודד מול ילדיו, במיוחד כאשר אין לו די למחייתו.

לעומת זאת, אם הנפטר היה עורך צוואה - כשהוא מבין את המשמעויות הנובעות מהרכב משפחתו וצרכיה, יכול היה להורות מראש על חלוקת הרכוש והנכסים באופן שונה מהקבוע בחוק הירושה, בהתאם לרצונו וצרכי המשפחה, ולמנוע מבני משפחתו סיבוכים ודילמות מיותרים.

קיימים מספר סוגי צוואות, בחלקן עורך דין כלל אינו נחוץ.

 

אז למה כדאי לערוך צוואה אצל עורך דין? כאשר לעורך הצוואה אין לו את הניסיון, הרקע המקצועי והידע המתאימים לעריכת צוואה, הוא עלול לערוך צוואה שצפויה להיפסל או צוואה שהחטיאה את מטרתה והפרשנות שקיבלו חלק מסעיפיה איננה תואמת את רצונו, ואני ממליצה להימנע מעריכת צוואה ללא ייעוץ משפטי מתאים.

אני מציעה לכם את נסיוני הרב בעריכת צוואות המותאמות אישית לכל לקוח ולקוח. הצוואות שאני עורכת כוללות מנגנונים ותנאים שיאפשרו לקיים את רצון המצווה מצד אחד, ולמנוע סכסוכים משפחתיים ומשפטיים מהצד השני.

מוזמנים לפנות אלי לתאום פגישה.

bottom of page