top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תYifat Ben Harosh

ייפויי כוח מתמשך - שאלות ותשובות.

עודכן: 29 בספט׳ 2021

בימים האחרונים נשאלתי רבות על ייפוי כח מתמשך, שאלות החוזרות על עצמן, ומהן אני מבינה כי אנשים רבים מתקשים להבין מהו ייפוי כח מתמשך, ובמיוחד מתקשים להבין מדוע לא כדאי להם להמתין עד שיהיה רלבנטי (ספויילר - כשזה יהיה רלבנטי, רוב הסיכויים גם שזה יהיה כבר מאוחר מדי ולא ניתן יהיה לערוך אותו...)

אז אם אתם כבר כאן, אנסה לעשות לכם סדר:

שאלה: מהו ייפוי כח מתמשך ומהו ייפוי כח נוטריוני?

תשובה: בייפוי כח נוטריוני אתה ממנה אדם אחר לניהול רכושך כאשר אתה כשיר משפטית לנהל את רכושך בעצמך. בייפוי כח אתה ממנה אדם אחר לנהל ולקבל עבורך החלטות בתחומים: הרכושי, האישי והרפואי, אם תיפגע כשירותך המשפטית ולא תוכל להחליט ולנהל את עניינך בעצמך.


שאלה: אז מה בעצם ההבדל?

תשובה: תנאי לפעולה מכח ייפוי כח נוטריוני הוא שהממנה כשיר משפטית לבצע כל פעולה בעצמו. אם כשירותו המשפטית של הממנה נפגעה - ייפוי הכח הנוטריוני יפקע.

לעומת זאת, תנאי לפעולה מכח ייפוי כח מתמשך הוא שהממנה הפך לאדם ש"אינו מבין בדבר" או במילים אחרות - כשירותו המשפטית נפגעה ואינו יכול עוד לנהל את ענייניו בעצמו.

ייפוי כח מתמשך הוא המסמך המשפטי היחיד שאדם עורך ונכנס לתוקף כאשר אינו כשיר משפטית, ונועד לשמור על רצונו וכבודו, ולאפשר לבני המשפחה לפעול עבורו בקלות וללא צורך בהליך משפטי.


שאלה: מי מוסמך לערוך כל אחד מהמסמכים הנ"ל?

תשובה: ייפוי כח נוטריוני עורכים רק אצל נוטריון.

ייפוי כח מתמשך עורכים רק אצל עו"ד שעבר את ההסמכה של האפוטרופוס הכללי.

אני מדגישה: זה לא אותו מסמך, לא אותה משמעות ולא אותה הכשרה של עו"ד.


שאלה: למה כדאי לי לערוך ייפוי כח מתמשך?

תשובה: מצב בו אדם יהפוך ללא מבין בדבר ויזדקק לאפוטרופוס אינו מצב נדיר. הצורך במינוי אפוטרופוס נפוץ יותר בגיל מבוגר, אך עשוי להתרחש גם בגיל מוקדם יותר עקב מחלה או תאונה. אני מאמינה כי רוב האנשים אוהבים את משפחותיהם וחשוב להם שלא ליפול כנטל על כתפי יקיריהם אם יהפכו למי שאינו מבין בדבר. אך אם יקרה אירוע מצער כזה, לרוב לא ניתן יהיה לחזות מתי יתרחש. הנטל יהיה בלתי נמנע ובני המשפחה יאלצו להתמודד עם המצב.

באמצעות ייפוי כח מתמשך ניתן להפחית בצורה ניכרת מהנטל ומהקושי הכרוך בטיפול בבן משפחה שהפך למי שאינו מבין בדבר.

קרוביו של מי שלא ערך ייפוי כח מתמשך ייאלצו לנהל הליך משפטי של מינוי אפוטרופוס ולאחר המינוי להגיש דוחות לאפוטרופוס הכללי, המפקח על פעילות אפוטרופוסים. ההליך המשפטי הוא יקר, ואורך מספר חודשים לכל הפחות. האפוטרופוס שימונה יצטרך לקבל החלטות עבור בן המשפחה, מבלי שהיתה לו ההזדמנות לברר איתו מה רצונו.

כל זה ייחסך לבני משפחתו של מי שערך ייפוי כח מתמשך. הם לא יזדקקו להליך משפטי יקר וארוך ופיקוח של האפוטרופוס הכללי, אלא יפעילו את ייפוי הכח המתמשך בקלות ובמהירות באמצעות המערכת המכוונת, והכי חשוב – יהיו להם הוראות מפורטות כיצד עליהם לנהוג במצבים שונים, כי היתה הזדמנות לחשוב לעומק על הדברים שעשויים להתרחש ולהתייחס אליהם בהנחיות המקדימות, דבר שבוודאי יסייע להם לבצע את תפקידם כהלכה, וימנע חיכוכים מיותרים בין בני המשפחה.


שאלה: שכנעת אותי שזה ממש ממש חשוב. למה אני צריך לערוך ייפוי כח מתמשך כעת? אני אערוך אחד כאשר זה יהיה רלבנטי עבורי!

תשובה: לאור העובדה כי אין לנו דרך לצפות מתי יאבד אדם את כשירותו המשפטית, אם תחכה שהנושא יהיה רלבנטי - זה יהיה מאוחר מידי! תוכל לערוך ייפוי כח מתמשך בתנאי שכשירותך המשפטית לא נפגעה. לאחר שתיפגע כשירותך המשפטית – תאבד האפשרות לעשות זאת.


ההמלצה שלי לכל מי שהוא יקר לעצמו ולמי שמשפחתו יקרה לו - לערוך ייפוי כח מתמשך!

לשאלות נוספות וקביעת פגישה - מוזמנים לפנות אלי דרך "צור קשר"

.




15 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentários


bottom of page